Aflatoksin, Ocratoksin, T 2 toksin, Vomitoksin gibi çeşitleri bulunan mikotoksin içeren gıda ile yemler, insan ve hayvanlar tarafından tüketildiğinde kansere yol açtığı gibi ölümcül sonuçlar da doğurmaktadır. Yurdumuzun bir tarım ülkesi olması nedeni ile mikotoksin açısından en riskli gurubu teşkil eden Mısır, pirinç, soya, buğday gibi tahıllarda, baharatlarda, kuru üzüm, incir, yer fıstığı, fındık, peynir, süt ve süt ürünlerinde, balık ürünleri ve hayvan yemlerinde mikotoksin analizlerinin HPLC metodu ile yapılması oldukça pahalı bir yöntem olduğundan üreticilerin kendilerini kontrol edebilmeleri için ucuz, kullanımı basit ve ulusları arası onayları olan metodlar tercih edilmektedir.
Türk Gıda Kodeksinde son ürünlerde toplam aflatoksin miktarı maksimum 10 ppb olarak sınırlandırılmıştır. İnsan ve hayvanların tüketimine sunulan gıda ve yemlerde aflatoksin miktarı belirlenen bu sınırın altında olmak zorundadır. İhraç ürünlerinde yapılan test sonucunda Aflatoksin miktarları 4 - 15 ppb`nin üzerinde olan ürünler reddedilmektedir. Firmamız yerli üreticilerin kolayca ve hızlı bir şekilde bu analizleri yapabilmeleri için Amerika’dan ithal edilen CeresCREEN™ mikotoksin test kitlerini satışa sunmaktadır.
TEKLİF İSTE