Falling Number (Düşme Sayısı Cihazı) FN-9100

Tüm tahıl ve unlarındaki fungal , bakteriyel ve doğal kaynaklı alfa amilaz aktivitelerinin tayininde kullanılmaktadır. Düşme sayısı un ve su ile hazırlanmış, sıcak jel belli bir süre karıştırıldıktan sonra içerisine bırakılan viskozimetre karıştırıcısının sıvılaşmakta olan jel içinde belli bir seviyeye kadar batması için geçen süredir.

  • Tam otomatik dijital sistem
  • Kullanımı kolay büyük LCD dokunmatik ekran
  • Tek tuşla klasik düşme sayısı (FN)ve Fungal düşme sayısı (FFN) testlerini yapabilme özelliği
  • Seviye kontrol sensörü ile kazan koruma sistemi ve su seviye kontrolü
  • Su dönüşüm sistemi
  • Ürünün nemine göre numune miktarı hesaplanması
  • Ekrandan alınan net analiz sonuçları
  • Basit işletim
  • Yüksek ısı stabilitesi
  • Rakıma göre düzeltilmiş sonuç verme
  • İstikrarlı ürün kalitesi
  • İhtiyaca göre katkı kullanımı

Buğday ununda düşme sayısı: 150den düşükse: Alfa amilaz aktivitesi yüksektir. Buğday çimlenmiştir ve ekmek içyapısı yapışkan olur.

200-250 arası amilaz aktivitesi normaldir.

300 den yüksek ise amilaz aktivitesi düşüktür böyle unlardan elde edilen ekmeklerin hacmi küçük ve ekmek içyapısı kuru olur.

TEKLİF İSTE
İçerik güncelleniyor. Lütfen daha sonra deneyiniz.
İçerik güncelleniyor. Lütfen daha sonra deneyiniz.
Henüz doküman eklenmemiştir.