Visko Graph, un ve tam tahıllardaki enzim aktivitesini ölçer (α-amylases). Önemli bir cihaz olmakla beraber, su ve un karışımını cihaza yerleştirildikten sonra ısı dakidada 1.5 C sıcaklıkla sabit bir şekilde artmaktadır. Visko Graf cihazından elde edilen veriler jelatinizasyonun başlangıç sıcaklığı,maksimum jelatinizasyon oranı ve optimum sıcaklıktaki jelatinizasyon miktarı şeklindedir. Visko graf cihazından edilen bu veriler un kalite kontrolünde büyük kolaylık sağlamaktadır, böylece unun tipi ve kalitesine göre cihaz, hangi katkı maddesinin kullanılması gerektiğini belirlemekte önemli bir rol oynamaktadır.
Buğday, çavdar ve pirinç ununda jelleşme özellikleri ve alfa amilaz enzim aktivitesi tespitinde kullanılır.
TEKLİF İSTE